Deze challenge is de perfecte motivatie voor mij

06-01-2021 | 14:30

Onze stagiair Sabine (19) verloor haar peettante aan de gevolgen van ALS. Sabine doet mee aan de 0%4ALS Challenge als eerbetoon aan haar tante. Bovendien vindt ze het een mooie manier om de stageperiode af te ronden.

 

Impact van ALS

Op jonge leeftijd zag Sabine de impact van ALS van heel dichtbij. “In 2013 is mijn lieve peettante overleden aan de gevolgen van ALS. Dit viel mij als klein meisje toen erg zwaar. Op het moment van haar overlijden was ik op vakantie en ben ik daarom niet bij de begrafenis geweest. Het feit dat ik geen afscheid heb kunnen nemen, heeft me jarenlang verdriet gedaan. In 2018 heb ik een tatoeage laten zetten voor haar en heb ik op mijn manier afscheid genomen. Sinds dat moment wilde ik me inzetten voor ALS en heb ik Stichting ALS Nederland benaderd met de vraag of ik een stage mocht doen.”

 

Motivatie om mee te doen

Voor Sabine zijn er meerdere redenen om zich aan te sluiten bij de 0%4ALS Challenge. “Allereerst is mijn stage bij Stichting ALS Nederland bijna ten einde en wil ik graag geld inzamelen om op een mooie manier deze periode af te ronden. Daarnaast omdat ik van mijn vrienden altijd te horen krijg dat ik moet stoppen met het drinken van energiedrankjes. Deze challenge is de perfecte motivatie voor mij!”

 

Ook na januari

Sabine heeft een doel voor ogen: “Deze maand wil ik geen energiedrank nuttigen en zo min mogelijk andere cafeïnebronnen, zoals koffie. Uiteindelijk wil ik minder energy drinken, lang niet meer zoveel als voorheen. Dit wil ik ook blijven volhouden na de challenge, ik heb er alle vertrouwen in dat dit me gaat lukken!”

 

Tips om donaties te werven

Intussen heeft Sabine al een mooi aantal donaties opgehaald, we vroegen haar om tips te delen: “Ik denk dat het heel erg belangrijk is dat je blijft denken waarvoor je het doet en dit vervolgens deelt met jouw omgeving. Je draagt bij aan het onderzoek voor een medicijn voor deze vreselijke ziekte. Daar draait het allemaal om.”

 

Wil jij Sabine haar actie steunen? Dat kan hier via haar actiepagina