Maarten Cornelissen: “Deze challenge maakt mij bewust van mijn eigen gezondheid”

06-01-2022 | 10:28

Maarten (34 jaar) werkt in de horeca en woont samen met zijn vriendin in Veenendaal. Daarnaast is hij actief als (jeugd)voetbaltrainer voor ESA Arnhem en UNI VV Nijmegen. Zijn passie voor sport heeft ertoe geleid dat hij zich opgegeven heeft voor de 0% voor ALS challenge.  

Slopende ziekte  
Als sporttrainer vindt Maarten het belangrijk dat iedereen kans heeft op goede beweging en toegang tot sport: “ALS is een slopende spierziekte die bewegingsvrijheid beperkt. Sporten wordt heel moeilijk of zelfs onmogelijk.” Door een gezonde keuze te maken wil Maarten geld inzamelen voor onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS.  

Geen alcohol  
Maarten gaat de hele maand januari niet drinken: “Ik denk dat het een goede bewustwording is. Zelf heb ik de keuze om zonder kater op te staan en fit wakker te worden. Mensen met de diagnose ALS hebben geen keuze.” Als je ALS hebt, weet je dat je nog maar een korte tijd te leven hebt en dat jouw spieren alleen maar achteruit zullen gaan. Maarten: “Ik heb de mogelijkheid om mensen te helpen, dus dat doe ik graag door mee te doen aan deze challenge.” 

Geld inzamelen  
Maarten gaat zijn best doen om zoveel mogelijk geld op te halen. Hij vraagt vrienden, familie, teamleden en andere bekenden om te doneren: “Ik ben begonnen met de eerste donatie. Als ik mijn streefbedrag heb behaald, doneer ik als dank aan alle donateurs €25 extra.” Zijn tip aan andere deelnemers? “Deel zoveel mogelijk dat je meedoet aan de challenge, maak reclame en zorg ervoor dat het initiatief breed gedragen wordt.”  

Geef jij Maarten een steuntje in de rug? Doneer via zijn actiepagina 

 

Actiepagina Maarten