Waar doen we het voor?

Jouw hulp is nodig 

ALS is nog altijd een dodelijke ziekte waarbij patiënten na de eerste symptomen een gemiddelde levensverwachting hebben van 3 tot 5 jaar. De exacte oorzaak van de ziekte is nog niet bekend en er bestaan ook geen medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen. Daarom is (financiële) inzet van buitenaf héél belangrijk!

Besteding van de gelden

Het geld dat we inzamelen met de 0%4ALS challenge wordt besteed aan onderzoek  naar de oorzaken/behandeling van ALS en aan hulpmiddelen die nodig zijn om ALS-patiënten te ondersteunen zodat zij zolang mogelijk in huiselijke kring kunnen verblijven.

Leonard van den Berg, neuroloog bij het UMC Utrecht en coördinator van het ALS Centrum, vertelt in onderstaande video over de voortgang van onderzoek naar ALS, PSMA en PLS. Wat zijn de doelen? Hoe verloopt het onderzoek? Wat is er tot nu toe bereikt?Laat je sponsoren

Met jouw inzet steun je Stichting ALS Nederland. Na je inschrijving krijg je toegang tot jouw persoonlijke actiepagina. Deze pagina kun je eenvoudig delen met je vrienden, familie, collega's of kennissen. Zij kunnen via deze pagina je actie eenvoudig sponsoren. Het werven van donaties kan in teams of individueel.