Over de Challenge

Waarom de 0%4ALS Challenge

Wanneer je gezond bent, kun je keuzes maken die van invloed zijn op de kwaliteit van je leven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om gezond te eten, regelmatig te sporten en hoeveel wijntjes of biertjes je drinkt. Maar wanneer je ALS hebt is er nog maar weinig te kiezen. Dan ziet je leven er heel anders uit. Daarom vragen wij jou om ervoor te kiezen in januari geen alcohol te drinken. En zo geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS.

 

Wat is de 0%4ALS Challenge?

Bij de 0%4ALS Challenge drink je in de maand januari geen alcohol, ook wel bekend als 'Dry January'. Deze challenge kun je alleen doen, maar het is nog leuker als je je vrienden, familie en collega’s uitdaagt om mee te doen! Daarbij laat je je sponsoren en steun je de strijd tegen ALS. 👌

 

Hoe werkt het? 

Wij leggen je hier stapsgewijs uit hoe de 0%4ALS Challenge werkt.

Hoe werkt de 0%4ALS Challenge

 

Een initiatief van Holland4ALS en Stichting ALS Nederland. 

De 0%4ALS Challenge is een initiatief van Holland4ALS en Stichting ALS Nederland. Het doel van Challenge is om geld in te zamelen voor onderzoek naar de oorzaken/behandeling van ALS en om ALS-patiënten te ondersteunen met hulpmiddelen die nodig zijn om zolang mogelijk in huiselijke kring te verblijven. De campagne wordt uitgevoerd door Stichting ALS Nederland.

 

Alleen doneren en niet deelnemen kan natuurlijk ook

Misschien drink je al weinig of geen alcohol. Of heb je andere goede, gezonde voornemens. Je mag er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een maand geen koffie te drinken en daarmee de strijd tegen ALS te steunen. Ook wanneer je geen deelnemer bent van de 0%4ALS actie kun je jouw bijdrage leveren aan de strijd tegen ALS. Klik op de Doneer nu button wanneer je alleen een donatie wilt doen.

Doneer nu 

 

Wil je meer weten over de 0%4ALS Challenge? Kijk hiervoor dan op onze 'Veel gestelde vragen' pagina.