Over de Challenge

Waarom de 0%4ALS Challenge

Wanneer je gezond bent, dan kun je keuzes maken die van invloed zijn op de kwaliteit van je leven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen dat je gezond eet, dat je regelmatig sport en hoeveel wijntjes of biertjes je drinkt. Maar wanneer je ALS hebt, dan is er nog maar weinig te kiezen. Dan ziet je leven er heel anders uit. Daarom vragen wij aan mensen om ervoor te kiezen in januari geen alcohol te drinken. En zo geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS.

 

Wat is de 0%4ALS Challenge?

Tijdens de 0%4ALS Challenge vragen wij mensen om in januari geen alcohol te drinken. Om ALS van de kaart te krijgen is er veel geld nodig voor wetenschappelijk onderzoek. Daarom zullen de deelnemers zich door hun achterban laten sponsoren om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS.

 

Hoe werkt het? 

Wij leggen je hier stapsgewijs uit hoe de 0%4ALS Challenge werkt.

Hoe werkt de 0%4ALS Challenge

 

Een initiatief van Stichting zoalsjan en Stichting ALS Nederland. 

De 0%4ALS Challenge is een initiatief van Stichting zoalsjan en Stichting ALS Nederland. Het doel van Challenge is om geld in te zamelen voor onderzoek naar de oorzaken/behandeling van ALS en om ALS-patiënten te ondersteunen met hulpmiddelen die nodig zijn om zolang mogelijk in huiselijke kring te verblijven. De campagne wordt uitgevoerd door Stichting ALS Nederland.

 

Alleen doneren en niet deelnemen kan natuurlijk ook

Misschien drink je al weinig of geen alcohol. Of heb je andere goede, gezonde voornemens. Je mag er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een maand geen koffie te drinken en daarmee de strijd tegen ALS te steunen. Ook wanneer je geen deelnemer bent van de 0%4ALS actie kun je jouw bijdrage leveren aan de strijd tegen ALS. Klik op de Doneer nu button wanneer je alleen een donatie wilt doen.

Wil je meer weten over de 0%4ALS Challenge? Kijk hiervoor dan op onze 'Veel gestelde vragen' pagina.