0%4ALS challenge

Wanneer je gezond bent, kun je keuzes maken die van invloed zijn op de kwaliteit van je leven. Je kunt kiezen om gezond te leven. Maar wanneer je ALS hebt, is er nog maar weinig te kiezen. Dan ziet je leven er heel anders uit. Daarom vragen wij jou om mee te doen aan de 0%4ALS challenge en bij te dragen aan een oplossing voor de dodelijke ziekte ALS. Geen tijd te verliezen.

Zo werkt de 0%4ALS challenge

Stop in januari met bijvoorbeeld snoepen of roken, of drink geen alcohol of koffie. Jij kiest wat jouw uitdaging wordt. Het geld dat je uitspaart, doneer je op je actiepagina. Om je goede voornemen vol te houden, laat je je natuurlijk sponsoren door familie en vrienden. Met het geld dat je inzamelt, draag je bij aan wetenschappelijk onderzoek naar ALS, PSMA en PLS. Een win-win voor iedereen!

Lees meer Lees minder

Schrijf jezelf of je team in voor de 0%4ALS Challenge en laat je sponsoren. Daag je vrienden, familie of collega’s uit om ook mee te doen en zamel daarmee zoveel mogelijk geld in voor onderzoek naar ALS, PSMA en PLS!

 

 

  Bekijk alle
06/01/2022 | 10:28

Maarten Cornelissen: “Deze challenge maakt mij bewust van mijn eigen gezondheid”

Maarten (34 jaar) werkt in de horeca en woont samen met zijn vriendin in Veenendaal. Daarnaast is hij actief als (jeugd)voetbaltrainer voor ESA Arnhem en UNI VV Nijmegen. Zijn passie voor sport heeft ertoe geleid dat hij zich opgegeven heeft voor de 0% voor ALS challenge.   Slopende ziekte  Als sporttrainer vindt Maarten het belangrijk dat iedereen kans heeft op goede beweging en toegang tot sport: “ALS is een slopende spierziekte die bewegingsvrijheid beperkt. Sporten wordt heel moeilijk of zelfs onmogelijk.” Door een gezonde keuze te maken wil Maarten geld inzamelen voor onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS.   Geen alcohol  Maarten gaat de hele maand januari niet drinken: “Ik denk dat het een goede bewustwording is. Zelf heb ik de keuze om zonder kater op te staan en fit wakker te worden. Mensen met de diagnose ALS hebben geen keuze.” Als je ALS hebt, weet je dat je nog maar een korte tijd te leven hebt en dat jouw spieren alleen maar achteruit zullen gaan. Maarten: “Ik heb de mogelijkheid om mensen te helpen, dus dat doe ik graag door mee te doen aan deze challenge.”  Geld inzamelen  Maarten gaat zijn best doen om zoveel mogelijk geld op te halen. Hij vraagt vrienden, familie, teamleden en andere bekenden om te doneren: “Ik ben begonnen met de eerste donatie. Als ik mijn streefbedrag heb behaald, doneer ik als dank aan alle donateurs €25 extra.” Zijn tip aan andere deelnemers? “Deel zoveel mogelijk dat je meedoet aan de challenge, maak reclame en zorg ervoor dat het initiatief breed gedragen wordt.”   Geef jij Maarten een steuntje in de rug? Doneer via zijn actiepagina    Actiepagina Maarten     
50
03/08/2022
19:22

Luca Luuk Björn en jim

Bekijk alle