Geweldig resultaat 0%4ALS challenge: € 37.185 opgehaald

13-02-2019 | 09:00

Wij kijken terug op een geslaagde 0%4ALS challenge. 238 deelnemers hebben met behulp van 1469 donateurs een bedrag van maar liefst € 37.185 bijeengebracht. Een geweldig resultaat. Er is met deze actie niet alleen geld ingezameld voor de strijd tegen ALS, maar ook is ALS weer onder de aandacht gebracht bij heel veel mensen. En dat is nodig, want samen willen we naar een toekomst zonder ALS!

Aan de deelnemers van de actie hebben we een kleine enquête voorgelegd. De score, die de deelnemers aan de challenge hebben gegeven, is een 8,2! Dat vinden wij een prachtig rapportcijfer. Het valt op dat het merendeel van de deelnemers (79%) het uiteindelijk goed te doen vond om een maandje niet drinken. Dus ... als je dit jaar niet aan de challenge hebt meegedaan, laat dit dan een stimulans zijn om volgend jaar wel mee te doen. En het is nog goed voor je gezondheid ook.

De 0%4ALS challenge is een gezamenlijk initiatief van Stichting zoalsjan (bekend van Holland4ALS) en Stichting ALS Nederland. De actie was dit jaar een pilot en wordt volgend jaar herhaald. Deze campagnewebsite gaat binnenkort uit de lucht, maar na de zomer zijn we weer live voor de 0%4ALS challenge 2020. Houd je sociale media in de gaten (of meld je aan voor de nieuwsbrief van Stichting ALS) voor meer informatie zodat jij je als een van de eersten kunt inschrijven!