Marc Schoutens

Ik doe weer mee aan de 0%4ALS Challenge.

Net als vorig jaar drink ik in januari 2020 geen alcohol in de strijd tegen ALS. Als echte wijn- én bierliefhebber geen eenvoudige opgave voor mij, Waarom ik het dan toch doe? Omdat ik van relatief dichtbij heb gezien wat voor vreselijke ziekte ALS is. Wat zou het toch mooi zijn als we daar een medicijn voor hadden!

Er wordt wereldwijd veel onderzoek gedaan om de oorzaak van ALS te achterhalen. Want pas als je de oorzaak weet, kan je ook een oplossing bedenken. En die onderzoeken zijn complex en kosten ongelooflijk veel geld. Wel komen we ieder jaar een stapje dichterbij. Uiteindelijk moet het gaan lukken ook deze verschrikkelijke ziekte te verslaan!

Vorig jaar heb ik met mijn actie € 1.035 opgehaald. En alle beetjes helpen. Daarom doe ik dit jaar weer mee met deze actie. Mijn streefbedrag is wat lager dan vorig jaar, maar stiekem hoop ik dat het lukt om meer geld op te halen voor dit onderzoek.

De maand januari laat ik de glazen wijn en bier dus staan. En ook al is dit voor mijzelf ook wel eens goed; ik doe het niet voor mezelf maar voor een ander! Anders had ik wel met 'Ik pas' meegedaan. Mocht ik in januari een keer in de fout gaan (wat zeker niet het plan is); voor elk glas doneer ik zelf dan 25 euro.

Wat zou ik het tof vinden als je me een steuntje in de rug geeft met een donatie. Niets doen in de strijd tegen ALS is geen optie. #samenhelpenweALSdewerelduit. Sponsor je mij? Bedankt! 

50
31/01/2020
22:12

Ben

Bekijk alle
  Bekijk alle
19/01/2020 | 14:31

Over de helft!

Inmiddels al weer over de helft van mijn alcoholloze maand. Het gaat prima, ik mis de alcohol niet of zo, maar de afgelopen weken is er wel veel lekkers aan mijn neus voorbij gegaan. Mijn dochter is de 2e week van januari 18 geworden dus dat is flink gevierd. En daar zit je dan met je glas Spa Rood of Tonic.... Door deze actie is het me inmiddels duidelijk geworden dat ik geen veel-drinker en deze dagen bijvoorbeeld snak naar alcoholhoudende dranken. Maar ik ben wel een vaak-drinker. Ik denk dan; ik drink alleen wat in het weekend. Maar door de week zijn er stiekem toch veel situaties waarbij je normaal gesproken een glaasje drinkt. Deze maand moet ik dus vaak 'Nee' zeggen. Ook wordt me deze maand bevestigd dat ik echt kan genieten van een glas goede wijn of bijzonder bier. En dat ik geen frisdrank drinker ben. Maar goed, we houden vol natuurlijk. Wel heb ik besloten om volgend jaar niet meer mee te doen met deze actie. Volgend jaar bedenk ik iets anders om te helpen in de strijd tegen ALS. Aan iedereen die mij gesponsord heeft: super bedankt!! En voor degenen die dit lezen en nog niet gedaan hebben: doneren kan nog steeds. Dat motiveert me zeker in de laatste weken van deze maand!