Een maand geen alcohol!

Dit is de actie van Marc Schoutens
van totaal € 1.000 (103%)

Als echte wijn- én bierliefhebber doe ik mee aan deze campagne. Waarom? Omdat ik van relatief dichtbij heb gezien wat voor vreselijke ziekte ALS is. Elk jaar krijgen in Nederland weer honderden mensen het verschrikkelijke nieuws te horen dat ze ALS hebben. Wat zou het toch mooi zijn als we daar een medicijn voor hadden!

Eind 2018 was ik op bezoek bij het ALS Centrum in het UMC Utrecht. Ik was onder de indruk van alles wat er gebeurt om de oorzaak van ALS te achterhalen. En wat men doet om de ALS patiënten zo lang mogelijk kwaliteit van leven te bieden. En er wordt progressie geboekt! Stapje voor stapje vordert het (internationale) onderzoek en komt men dichterbij de oorzaak van ALS. En als je die weet, is de volgende stap ALS te voorkomen en te genezen met de juiste behandeling. Maar het onderzoek is erg ingewikkeld en kost verschrikkelijk veel geld.

En wat kan kan ik dan doen, dacht ik. Tja, dat is eigenlijk simpel. Meehelpen met het werven van het benodigde geld voor dit onderzoek. De info over deze actie kwam vervolgens voorbij. In eerste instantie dacht ik; amai, niks voor mij. Maar even verder doordenkend dacht ik; ik heb de keuze om een maand lang iets niet te doen. ALS patiënten kúnnen een heleboel niet meer doen, zonder dat ze dit zelf willen.

Dus, niet lullen maar poetsen. Ik doe mee aan deze actie. De maand januari laat ik de glazen wijn en bier staan. En mocht ik een keer in de fout gaan (wat zeker niet het plan is); voor elk glas doneer ik zelf dan 25 euro.

Wat zou ik het tof vinden als je me een steuntje in de rug geeft met een donatie. Doe je dat? Bedankt!

Bekijk alle donateurs
06-02-2019 | 21:27
29-01-2019 | 23:28
29-01-2019 | 13:28 Hier het laatste loodje (qua doelbedrag)😉
29-01-2019 | 13:24 Je bent er bijna! (In tijd én in doelbedrag) Succes met de laatste loodjes.
25-01-2019 | 19:24
Bekijk alle

Het zit erop!

01-02-2019 | 21:32 De alcoholvrije maand zit erop! Het is gelukt om een hele maand geen druppel alcohol te drinken. Ik ben geen enkele keer de fout in gegaan en heb dus geen 'boetes' hoeven te betalen. En nog belangrijker; het is gelukt om meer dan € 1.000 op te halen voor onderzoek naar ALS en voor betere levenscondities voor ALS patiënten. Daar ging het me om. Nogmaals iedereen bedankt voor de gulle donaties aan mijn actie. En, ook al zit de alcoholvrije maand erop; doneren op mijn pagina kan en mag nog steeds. Elke gift blijft direct naar Stichting ALS Nederland stromen. Uiteindelijk is het me wel meegevallen om het een maand vol te houden. In het begin was het even wennen maar gaandeweg de maand ging het steeds makkelijker. En ging ik me er beter bij voelen. Toch wel wat geschrokken hoeveel momenten er zijn dat je een glas pakt. Ik ben dan ook van plan om wat minder vaak te drinken. Maar ga nu wel weer genieten van een lekker glas wijn en een bijzonder biertje. Proost!     
Lees meer